Tészta Bucatini paradicsom szószos Tiberino 250 gr.
1.250Ft
- Leírás
Leírás
A Bucatini Amatriciana az egyik legrégibb olasz tészta étel. Az Amatriciana egy paradicsomszósz recept nagyon ősi, és Amatriciban született, egy kis faluban a Róma közelében. Paradicsomos szósszal és sertés pácolt hússal készítik. Hagyományos és ízléses étel.
Tészta Bucatini Amatriciana 250 gr. Tiberino
Elkészítési mód : Egy lábosban fel kel forralni 700 ml vizet és 2-3 evőkanál olíva olajat.
Tedd bele a tasak tartalmát, fedd le, és közepes lángon főzd néha megkeverve, amíg a víz szinte teljesen felszívódik. Kb. 12 perc. Ízlés szerint tehetsz hozzá sót, pihentesd egy-két percig, utána tegyél hozzá néhány evőkanál meleg vizet , valamint egy kevés olíva olajat, és így tálald !
Ötlet : Ha szeretnéd feldobni, tálaláskor szórd meg jól pecorino (juh) sajttal, és egy kis feketeborssal.
Ajánlott bor: Chardonnay , vagy közepes intenzitású fehér borok.
Összetevők: durumbúzadara búzadara, paradicsom, sertéshús, fűszernövények, só.