Tészta Trofiette genovai pestos Tiberino 200 gr.
1.250Ft
- Leírás
Leírás
Összetevők: durumbúza liszt 94%, bazsalikom 2%, só, hagyma, vargánya, sárgarépa, olívaolaj, póréhagyma, fokhagyma, petrezselyem, fenyőmag, zellermag.
Nyomokban tartalmazhat: szója, szezám, csonthéjasok, tonhal, tojás.
Allergén: glutén.
Származási ország: Olaszország.
A trofiette tészta szinte bármilyen ételhez tökéletes, de leginkább a genovai recept szerint készített bazsalikom pesztóval részesítjük előnyben. Csak reszelt sajtot kell hozzáadnia. Ez egy olasz hagyományból származó ízletes recept, amelyet a kifinomult ízlés szerelmeseinek ajánlunk.
Elkészítés
Elkészítési mód : Egy lábosban fel kel forralni 700 ml vizet és 2-3 evőkanál olíva olajat.
Tedd bele a tasak tartalmát, fedd le, és közepes lángon főzd néha megkeverve, amíg a víz szinte teljesen felszívódik. Kb. 15 perc. Ízlés szerint tehetsz hozzá sót, pihentesd egy-két percig, utána tegyél hozzá néhány evőkanál meleg vizet , valamint egy kevés olíva olajat, és így tálald !
Ötlet : Ha szeretnéd feldobni, tálaláskor szórd meg jól parmezán sajttal sajttal, és locsold meg extra szűz olívaolajjal.
Ajánlott bor: könnyű fehér borok.